دانش‌بنیان| کاهش آلودگی‌های زیست محیطی با کاتالیست‌های گوگردزدایی اکسایشی

دانش‌بنیان| کاهش آلودگی‌های زیست محیطی با کاتالیست‌های گوگردزدایی اکسایشی


زمان مطالعه : 3 دقیقه
کد خبر : 101777
شرکتی دانش‌بنیان برای اولین بار موفق به بومی‌سازی کاتالیست‌های گوگردزدایی اکسایشی شده است که روشی موثر در حذف ترکیبات گوگردی موجود در برش‌های مختلف نفتی است و سهمی قابل ملاحظه در کاهش آلودگی‌های زیست‌محیطی دارد.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، شرکت دانش‌بنیان «گسترش فناوری خوارزمی»، در زمینه ساخت کاتالیست و خدمات مربوط به این کالای استراتژیک فعالیت می‌کند. این شرکت تولیدکننده انواع جاذب‌ها و کاتالیست‌های مورد نیاز واحدهای احیاء مستقیم فولادی تولیدکننده آهن اسفنجی به روش DRI، کاتالیست‌های زنجیره تولید اوره و آمونیاک و متانول و نیز کاتالیست‌های زنجیره تولید هیدروژن در واحدهای پالایشگاهی، کاتالیست‌های هیدروژناسیون روغن مایع، کاتالیست‌های ODS و Active Clay است.

حسن نوایی الوار، مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان گسترش فناوری خوارزمی، در خصوص زمینه کاری این شرکت گفت: شرکت‌ ما از بزرگ‌ترین تولیدکننده‌های اکسید روی فعال و جاذب‌های سولفورزدایی در منطقه خاورمیانه است که تاکنون بیش از 5000تن از انواع جاذب‌های سولفورزدایی را تولید و به مشتریان خود در صنایع مختلف تحویل‌ داده‌است.

وی ادامه داد: خوارزمی با توسعه دانش فنی بازیابی فلزات پایه از کاتالیست‌های مستعمل، علاوه بر موفقیت‌های علمی و کسب جایزه طرح برتر جشنواره بین‌المللی خوارزمی، خط تولید شمش نیکل و بازیابی دیگر فلزات پایه را در میان دیگر خطوط تولید خود دارد و  بخش بزرگی از نیازهای خود به انواع فلزات پایه مورد استفاده در کاتالیست‌ها را رفع کرده است.

به گفته او، همزمان با دومین نمایشگاه ایران پتروکم 1403(IRAN PETROCHEM 2025) و در خلال همایش جانبی این نمایشگاه، محصول جدید شرکت دانش‌بنیان گسترش فناوری خوارزمی تحت عنوان «کاتالیست‌های گوگردزدایی اکسایشی» معرفی شد.

نوایی در خصوص ویژگی‌های این محصول توضیح داد: گوگردزدایی اکسایشی، روشی موثر در حذف ترکیبات گوگردی موجود در برش های مختلف نفتی است. همچنین می‌توان از این روش برای احیای هیدروکسید سدیم (جریان کاستیک مستعمل) مورد استفاده در واحدهای مراکس که از کاستیک برای کاهش غلظت گوگرد و مرکاپتان‌های موجود در برش‌های هیدروکربنی استفاده می‌کنند، بهره برد. حذف ترکیبات مرکاپتانی از برش های نفتی مختلف و همچنین نفت خام با استفاده از فرآیندDMD امکان‌پذیر است که مراحل متعددی را در بر می‌گیرد.

نوایی الوار ادامه داد: دانش فنی تولید این کاتالیست، برای نخستین بار در ایران و به صورت یک کاتالیست هتروژن، توسعه داده شده‌است. نمونه این کاتالیست در کارخانه خوارزمی تولید و عملکرد آن طی تست‌های متعدد، در مقیاس آزمایشگاهی و همچنین پایلوت کانتینیوس آزمایشگاهی طراحی شده و با خوراک پالایشگاه‌های مختلف مورد ارزیابی کامل قرار گرفته‌است.

به گفته او، این کاتالیست که مراحل آزمایشگاهی و پایلوت خود را با استفاده از خوراک پالایشگاه‌های شیراز و تهران طی کرده‌است، با توجه به حجم مازوت انبار شده در کشور و معضل تامین سوخت کم گوگرد مناسب برای مصارف مرتبط، از جمله سوخت کشتیرانی، از امکان تجاری شدن در پالایشگاه‌ها، پالایشگاه‌های کوچکMini Refineries) ) و مراکز مرتبط برخوردار است.

وی با بیان اینکه این کاتالیست‌ها، قابلیت تولید در مقیاس صنعتی را دارد، خاطرنشان کرد: این محصول می‌تواند برای مصارف متعدد مورد استفاده قرار گیرد و سهمی قابل ملاحظه در کاهش آلودگی‌های زیست‌محیطی ایفا کند. همچنین، مجموعه گسترش فناوری خوارزمی، علاوه بر تولید این کاتالیست برای نخستین‌بار در منطقه، امکان ارائه لایسنس، طراحی پایه و تفصیلی واحد گوگردزدایی اکسایشی را به عنوان راهکاری بهینه و همخوان با محیط‌زیست و توسعه پایدار جهت کاهش گوگرد انواع سوخت دارد.

نوایی در خصوص ظرفیت تولید خاطرنشان کرد: از آنجا که این محصول از نظر صنعتی در ایران تجاری نشده‌است، در خصوص ظرفیت تولید نمی‌توان عدد مشخصی داد ولی با همه این احوال از ظرفیت تولید بالایی برخوردار هستیم و محدودیتی نداریم. تنها بازار ما در حال حاضر پتروشیمی خارک است که خود یک واحد کوچک است.

این فعال فناور در پایان خاطرنشان کرد: با کشورهای حوزه خلیج فارس مذاکراتی در خصوص  صادرات صورت داده ایم اما هنوز نهایی نشده است و به طور مشخص با تولید این محصول 50 نفر مشغول به کار شده‌اند.



پایان پیام/

#15

 

 

 

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
آلایندگی خودروها کاهش یافت؛ آلودگی‌های محیطی را مبدل‌های کاتالیستی نانو کمتر کرد
آلایندگی خودروها کاهش یافت؛ آلودگی‌های محیطی را مبدل‌های کاتالیستی نانو کمتر کرد
01/05/10 - 08:29
دانش‌بنیان| بازیافت بخارات بنزین به کاهش آلودگی‌های زیست‌محیطی کمک کرد
دانش‌بنیان| بازیافت بخارات بنزین به کاهش آلودگی‌های زیست‌محیطی کمک کرد
00/12/01 - 12:12
سنجش ایمن آلودگی‌های صنعتی
سنجش ایمن آلودگی‌های صنعتی
00/07/18 - 12:41
بیشتر بخوانیم